Kivitelezés

2023.12.07. 12:30

Az alapozás után már a falak emelése következik a magyarnándori bölcsődén

Negyvenhat kisgyermek nevelkedését biztosíthatja majd Magyarnándorban az új bölcsőde, amelynek építése nemrégiben kezdődött el a nyugat-nógrádi községben. Az alapozás már megtörtént, hamarosan emelkedhetnek a falak, és a tervek szerint jövő nyár végére be is fejeződhet a kivitelezés.

Hegedűs Henrik

Az alapozás már megtörtént, hamarosan emelkedhetnek a falak

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Korábban többször jártunk már a helyszínen. Balassagyarmat felől Becske irányában haladva, balra fordulva egy kissé meredek bekötőúton juthatunk el a munkálatok területére. Egykoron itt, a katolikus templommal oldalvást, az út túloldalán, az orvosi rendelő tőszomszédságában állt az általános iskola régi épülete, ám az új, modern, emeletes intézmény nyolcvanas évekbeli elkészültét követően az üresen tátongó ingatlan állapota folyamatosan romlott.

Amikor a község önkormányzata még tavaly tavasszal megkapta az értesítést, hogy a bölcsőde kialakítására mintegy félmilliárd forint kormányzati támogatás érkezett, Schmiedt Károly, a település polgármestere portálunk érdeklődésére beszámolt arról, hogy a régi iskolaépületen első körben elvégeztették az elengedhetetlen statikai vizsgálatokat, amelyek során a szakemberek megállapították, a ház menthetetlen, megérett a lebontásra, maga a rendbetétele is iszonyatos költségeket emésztene fel. 

Idén, év elején újra beszéltünk a polgármesterrel, aki elárulta: időközben folyamatosan mérték fel a szülői igényeket, nem csupán Magyarnándorban, hanem a szomszédos falvakban, így Mohorán, Cserháthalápon, Debercsényben, Terényben és Szandán is, amelyből kiderült, hogy egyáltalán nem volt a valóságtól elrugaszkodott ötlet a negyvenhat fős, tervezett gyermeklétszám.

– Azóta már a tényleges munkálatok is megkezdődtek a bölcsődénél – értesített a közelmúltban a legújabb fejleményekről Schmiedt Károly.  – Ősz közepén kezdődött a kivitelezés, és az időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva a megfelelő ütemben halad. Az ingatlan hasznos alapterülete közel félezer négyzetméter lesz, természetesen a csoportszobákon kívül a megfelelő és a kötelezően létesítendő kiszolgáló helyiségekkel együtt, illetve a tágas játszóudvar sem maradhat ki.

A bölcsőde az elképzelések szerint 2024 augusztusára mindenképpen elkészül, így szeptembertől már benépesíthetik azt a kisgyermekek és a nevelőik, gondozóik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában