Vásár

2023.12.09. 09:45

Az advent jegyében válogathatnak az érdeklődők a kibővített Palóc Placcon

December 10-én, vasárnap a Palóc ligetben a Palóc Placc című rendezvény már az adventi készülődés jegyében fog telni. A standoknál megannyi ajándékok közül válogathatnak a látogatók 9-től 14 óráig.

Lukács Zsófia

Első alkalommal is nagy sikere volt a programnak

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Palóc Placc név is tükrözi, hogy fontos a szervezők számára a népi hagyományok és értékek meg- és fenntartása, gondozása is. Környékbeli tervezők, alkotók, dizájnerek egyedi, különleges vagy újrahasznosított termékeit – ékszer, gyertya, szőnyeg, táska, dekoráció – vásárolhatják meg az idelátogatók, de ugyanígy helyet kaptak a nógrádi gasztro-manufaktúrák portékái is.

– A piac a nagy érdeklődésre való tekintettel második alkalommal bővített kínálattal nyitja meg kapuit a ligetben. Harminc standdal, néptáncosokkal és kézműves foglalkozással is várjuk a látogatókat – mondta el portálunknak Urbán Enikő, a Palóc Placc egyik megálmodója.
Hozzátette, hogy házi ízekből sem lesz hiány, többek között hollókői bejglik, rétesek, lepények, karancslapujtői lángos, gulyás, forralt bor, kürtöskalács és hentesáru is várja a vásárlókat. Ezen felül savanyúság, chili, tökmagos termékek, méz, textilek, horgolmányok, szörpök, lekvárok, ékszerek, dísztárgyak és sok-sok kézműves termék közül válogathatnak a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában