Vásár

2023.11.12. 14:35

Helyi értékek sokaságát sorakoztatták fel a balassagyarmati Palóc Placcon (fotók)

Nagy volt az érdeklődés a Palóc Placc elnevezésű helyi értékek vásárán a Palóc ligetben vasárnap. Több mint húsz nógrádi kézműves és termelő sorakoztatta fel portékáit.

Lukács Zsófia

Vasárnap délelőttre az időjárás is a kegyeibe fogadta az érdeklődőket a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Palóc Placcon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Az őszi napsütéses időben megtelt a Palóc Múzeum előtti tér a Palóc Placc balassagyarmati vásárán, ahol környékbeli tervezők, alkotók, dizájnerek egyedi, különleges, vagy újrahasznosított termékeit vásárolhatták meg az idelátogatók, legyen az ékszer, gyertya, szőnyeg, táska, díszek, de ugyanígy helyet kaptak a nógrádi gasztro manufaktúrák portékái is.

A Palóc Placc két balassagyarmati hölgy, Deák Andrea és Urbán Enikő ötletének köszönhetően valósult meg, amely reggel 9-től 14 óráig várta a vásárlókat.

– Nagy öröm számunkra, hogy ekkora érdeklődés övezi reggel óta az eseményt. Szeretnénk, ha vásáraink helyi értéket képviselnének. Célunk a Balassagyarmaton és a kistérségében élő, értéket előállító embereknek teret biztosítani, és ezáltal elérhetővé tenni portékáikat a nagyközönség számára – mondta el portálunknak Urbán Enikő, a Palóc Placc egyik megálmodója.

A hangulatos vásáron olyan különlegességeket is találhattunk többek között, mint a sütőgyurmából készült ékszerek, kézzel szőtt szőnyegek, Magyarország egyik legjobb minőségű méze és a hollókői házi húzott rétes is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában