Karácsony

2023.12.20. 09:57

Ajándékozási őrület

Lászlók Judit gondolatait olvashatják.

Lászlók Judit

Az év legszebb ünnepe minden kétséget kizáróan a karácsony. A legtöbb emberhez hasonlóan én is nagyon szeretem, azonban az ajándékozás része teljesen megőrjít. Félre értés ne essék, szeretem meglepni a családtagjaimat, és nagy örömmel tölt el, hogyha boldoggá teszi őket a tőlem kapott ajándék. Ugyanakkor évről-évre egyre nagyobb gondot okoz a megfelelő ajándék kiválasztása, ezért ez az időszak enyhén szólva is stresszes számomra. 

Éppen emiatt igyekszem már az ünnep előtti hetekben átgondolni kinek mit szeretnék venni. Ez pedig azért jelent kihívást, mert én jobban szeretem a hasznos ajándékokat. Eközben a megajándékozandó személy meg olyan dolognak örülne, aminek szerintem semmi értelme. Szóval, ha nem nagyon van ötletem, akkor megpróbálom az adott személynél kipuhatolózni, hogy mire lenne szüksége. Végül ha ez sem jön be, akkor megkérdezem. Nyilván ez nem túl elegáns, de így legalább biztosan olyan ajándékot veszek, aminek örülnek. Természetesen előfordult már velem, hogy ezúton sem jártam sikerrel. Azonban erre az eshetőségre idén már végső megoldást is találtam az ajándékutalvány személyében. Összességében végül idén is úgy határoztam, hogy nem stresszelem túl a karácsonyt és mindenki kap majd valamilyen ajándékot. Aztán meglátjuk, hogy ezúttal jó leszek-e karácsonyi ajándékvásárlásban vagy nem? 

Ha utóbbi történik, akkor jövőre megspórolom az évődést és rögtön az ajándékutalvány vásárlásával indítom az ünnepeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában