Nool.hu videó

2023.12.06. 15:38

A tűzoltók Télapója is meglepte a beteg gyerekeket a tarjáni és a gyarmati kórházban (fotók, videó)

A hagyományoknak megfelelően idén is ellátogatott a katasztrófavédelem Mikulása két megyei kórházba is, hogy ajándékaival örömet szerezzen a beteg gyermekek számára.

Nagy Orsolya

Tűzoltóautóval érkezett a Télapó a salgótarjáni kórházba is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Idén is meglátogatta a Mikulás a tűzoltók jóvoltából azokat a csemetéket, akik betegségük miatt nem tölthették otthon ezt a napot – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint mondta: rendhagyó módon nem szánnal, hanem tűzoltóautóval érkezett a Télapó a salgótarjáni Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba és a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályára is.

– A Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete harminc ajándékcsomag beszerzésével segített mosolyt csalni az idei Mikulás alkalmával is a beteg gyerekek arcára. Az ajándékok és természetesen maga a Télapó helyszínre juttatásában is a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai segítettek – fogalmazott Kapás Márton.

Hozzátette: a nagyszakállú jótevő szűkebb hazánk tűzoltóinak társaságában érkezett a kórházakba, és minden beteg gyerkőcöt ajándékcsomaggal köszöntött. A Mikulást mind a kis betegek, mind pedig a kórházak dolgozói nagy örömmel fogadták mindkét intézményben.

A betegek gyerekek számára idén sok meglepetés érkezett, hiszen a napokban Gáspár Zsolt is adománnyal ment a megyei kórházakba, míg a rendőrök Mikulása a salgótarjáni intézménybe látogatott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában