Önzetlenség

2023.12.30. 08:17

A plébánia felszerelése gazdagodik a mátramindszenti adventi vásár bevételéből

A plébánia felszerelése gazdagodik majd az adventi jótékonysági kirakodóvásár bevételéből, amit immár második alkalommal szerveztek meg Mátramindszenten.

Gulyás Edina

Az összegyűlt adományt az önkormányzat évzáró ünnepségén adták át

Forrás: Beküldött fotó

Nem első alkalommal rendezték meg a karitatív kezdeményezést, amelynek fő szervezője ezúttal is dr. Szabó József, helyi lakos és családja volt. Mint mondta: már évek óta foglalkozik a gondolattal, hogy a karácsonyi vásárok hangulatát a településre varázsolja. Tavaly az elképzelést tettek követték és hagyományteremtő szándékkal megtartották a vásárt, amit idén idén is megszerveztek.

 – Sajnos a részvevők száma ezúttal elmaradt a tavalyitól. Ennek az lehet az oka, hogy az emberek még mindig nem értik az önzetlen, önkéntes, mindenféle kötelezettségtől mentes együttlét örömét. Rendezvényünk egyik alapja ugyanis az önkéntesség. Nem kötelező kirakodni, nem kötelező adományozni, nem kötelező ételt-italt hozni. Hasonló ez a szeretethez, ami akkor jó, ha önként, belülről fakad, nem külső kényszerből vagy számító érdekből – fogalmazott dr. Szabó József. – Azonban a csekély létszámú résztvevő ellenére is jól érezték magukat a jelenlévők. Szívből fakadó őszinte várakozással töltöttünk együtt egy délután.

Hozzátette: ha egyetlen embert is sikerült boldoggá tenniük azon a napon, akkor a fáradozásuk nem volt hiábavaló. Márpedig egy ember biztosan örült. 
A vásár megvalósítását Fekete Roland, plébániai kormányzó és Horváth János polgármester is segítette. A szervezők hálásak azoknak, akik a program lebonyolításában részt vettek és azoknak is, akik felajánlásaikkal hozzájárultak a plébánia eszközeinek beszerzéséhez. Az összegyűlt adományt az önkormányzat évzáró ünnepségén adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában