Rendezvény

2023.12.09. 14:14

A fenntarthatóságról szólt minden a pásztói gimnáziumban

Bázisintézményi programot tartottak a közelmúltban a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégiumban – adta hírül az intézmény Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a rendezvény az Őszi Pedagógia Napok keretében, 17 pedagógus részvételével valósult meg. Az esemény témája pedig a fenntarthatóság megjelenése a természettudományos tantárgyakban volt.

Hozzátették: a rendezvényt Horváthné Tajti Ágnes igazgató köszöntője nyitotta meg, majd Nádi Zoltán fizika és kémia szakos középiskolai tanár egy PPT segítségével áttekintést adott arról, hogy hol és hogyan lehetséges a fenntarthatóság becsempészése a tanórákba.

Az intézmény arra is kitért, hogy az előadás után izgalmas kísérletek és bemutatók következtek. Madjász Julianna biológia-földrajz szakos tanár vezetésével és négy diák közreműködésével csirkelábat boncoltak, valamint megvizsgálták működő modell segítségével, hogyan gyűjti a vizet a namíbiai páragyűjtő bogár és, hogy miként működik a termeszvár passzív szellőztető rendszere. 

Ezen túlmenően Várkonyi Bernadett fizika-biológia szakos kolléga a diákokkal közösen készített napelem projektjét mutatta be. Emellett pedig az egyéni beszélgetések és a tapasztalatcserék sem maradtak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában