Identitás

2023.11.30. 11:33

Vármegyénkről készült kiadványokat kaptak a balassagyarmati tankerület általános iskolái

Nógrád Vármegye Önkormányzata kiadványt készített az iskolások és óvodások számára, amelynek célja, hogy a nógrádi és palóc értékeket megismertesse a diákokkal, erősítse identitásukat. A Balassagyarmati Tankerületi Központ általános iskolái csütörtökön délelőtt vehették az elektronikus és nyomtatott kiadványokat.

Lukács Zsófia

Bagó József Nógrád vármegye jegyzője adta át a helyi identitást erősítő anyagokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A balassagyarmati és a környező településekről érkező általános iskolák igazgatói a Balassagyarmati Tankerületi Központban Bagó József vármegyei főjegyzőtől vehették át a Nógrádról szóló kiadványokat.

– Célunk a helyi identitás erősítése, ezért olyan anyagokat, feladatokat állítottak össze a szakemberek pedagógusok bevonásával, amelyet az általános iskolákban könnyen be tudnak illeszteni a tananyagba, vagy az óvodában játékos formában a mindennapokban– mondta el Bagó József.

Közel tízezer példányt juttatnak el az intézményekbe a kiadványokból. – Minden általános iskola, minden telephelyére egy-egy pendrive-on is biztosítottuk a prezentációkat és a munkafüzetet is. Több tantárgyba is beilleszthető, 5 témakört mutat be: gasztronómia, népviseletek, települések és házak, palóc földrajz, valamint palóc nyelv és mesék. Ezáltal egy negyedikes nyelvtanórán is téma lehet, vagy akár egy hetedikes  földrajzórán, de hon és népismereti órán is hasznos lehet a prezentáció – mondta el portálunknak Murányi Bálint Nógrád Vármegye Önkormányzatának szakmai referense.

Hozzátette, hogy az óvodásoknak is készült foglalkoztató füzet és társasjáték ebben a témában, amelyet hamarosan az önkormányzatok juttatnak el az intézményekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában