Modern technológia

2023.11.15. 17:25

Új villamossági technológiákkal ismerkedhettek meg a diákok a gyarmati szakmai napon

Fókuszban a villamosság címmel szakmai napot tartottak a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában kedden Balassagyarmaton. A diákok betekintést nyerhettek az ország vezető villamosipari cégének életébe, az Óbudai Egyetem előadásain pedig az energiatudatosságról tanulhattak.

Lukács Zsófia

A szakmai nap legfőbb célja az volt, hogy olyan új technológiákkal ismerkedjenek meg a diákok, amelyeket az oktatás és a gyakorlatok során tudunk használni

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

A Schrack Technik Kft. és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Villamosenergetikai Tanszéke a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolával közösen szakmai napot szervezett Balassagyarmaton.

– Ennek legfőbb célja, hogy olyan új technológiákkal ismerkedjenek meg a diákok, amelyeket az oktatás és a gyakorlatok során tudunk használni. Igyekszünk minden új technológiát bevonni a tananyagba, amelyből nem csak a villanyszerelők, vagy az ipari informatikusok profitálhatnak, hanem a gépjármű mechatronikusok is  – mondta el portálunknak Tanka Ágnes, a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

Hozzátette: délelőtt a nappali képzésben tanuló diákok vettek részt a programokon, délután pedig a felnőttképzésben tanulók, emellett Salgótarjánból is érkeztek diákok és több céget, szakembereket is meghívtak a rendezvényre. – Terveink között szerepel, hogy rendszeressé tegyük az ilyen volumenű szakmai napokat, hiszen diákjaink jelentős része az elektrotechnika hálózatban tanul középiskolai- és felnőttképzésben is – ismertette Tanka Ágnes.

Az előadáson bemutatkozott a Schrack Technik Kft.,  dr. Morva György, az Óbudai Egyetem tanára pedig az energiatudatosságról tartott prezentációt. Szó volt még többek között a hálózat szinkronról, a fotovillamos rendszerek tervezéséről, az elektromos autótöltőkről és a villanyszerelés helyzetéről is. Ezek mellett kötetlen beszélgetésre is lehetőség volt az előadókkal, valamint a Schrack Technik Kft. jóvoltában egy játék során nyereményben is részesültek a diákok.

Az előadások után a Trade Line interaktív buszban egy kapcsolószekrény tervező szoftverrel is megismerkedhettek a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában