Véradás

2023.11.20. 08:38

Ugyanazon a napon két nógrádi helyszínen is karjukat nyújthatják a véradók

Annak érdekében, hogy hazánkban a vérellátás folyamatos legyen, sokat tesznek a véradásokat szervező szakemberek, november 21-én két helyszínen is várják a donorokat.

Gulyás Edina

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei szervezetének munkatársai folyamatosan lehetőséget biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára. Legközelebb november 21-én, kedden Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Civil Szolgáltató Központban 12 és 13.30 óra között. Ugyanezen a napon Szurdokpüspökiben a Hanák Kolos Emlékházban 15-18 óráig várják a donorokat. 

 – A betegek gyógyulásához elengedhetetlen a véradók önzetlensége. Nem csupán műtétek és balesetek kapcsán szükséges a vérkészítmény, sok daganatos beteg terápiás céllal kapja azt. Évente félmillió egység vérre van szükség hazánkban – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. – Ezért azokat, akik egészségesek és ezen a módon segítenék embertársaikat, várjuk a véradóeseményekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában