Búcsú

2023.11.14. 11:35

Szeretett védőnőjét, a település első díszpolgárát gyászolja Szirák

Életének 93. életévében elhunyt Szirák egykori szeretett védőnője, első díszpolgára, dr. Mészáros Endréné, akit a helyiek csak úgy hívtak, hogy „Pipi néni”.

Veres Edina

Egykori védőnőjét gyászolja Szirák. A Szirák Polgárosodásáért Alapítvány osztotta meg a hírt Facebook-oldalán, amely szerint dr. Mészáros Endréné, született Révész Erzsébet életének 93. életévében, október 15-én elaludt.

A bejegyzéshez érkező hozzászólásokból kiderült, hogy dr. Mészáros Endréné a település védőnője volt éveken át. Nevével a község honlapján a programok és események menüpont alatt is találkozhatunk. A Szirák Polgárosodásáért Alapítvány híre alapján írt évekkel ezelőtti bejegyzés címében ez áll: „Pipi néni” Szirák első díszpolgára. A tájékoztatásból kiderült, hogy az alapítvány közösségi házában dr. Mészáros Endréné átvette Kómár Jánosné polgármestertől a Szirák Díszpolgára címmel járó okiratot és plakettet, amit még 2016-ban adományozott számára a helyi képviselő-testület lelkiismeretes védőnői munkájáért.

A település szeretett védőnőjének temetését december 22-én, pénteken 13 óra 30 perckor tartják Szirákon, az evangélikus temetőben. A Szirák Polgárosodásáért Alapítvány Facebook-oldalán megjelent posztban arra is felhívták a figyelmet, hogy az elhunyt óhajára a gyászoló család koszorúmegváltást – a koszorúra vagy a virágra szánt összeg jótékony célú felajánlását – kért a sziráki templom és a közösségi ház javára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában