Szakmai délután

2023.11.13. 08:10

Szakmákkal ismerkedtek az általános iskolások a bátonyterenyei tanműhelyekben (fotók)

Tolltartó, ördöglakat és kulcstartó készítéssel kóstoltak bele a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban tanulható szakmák világába a középiskola telephelyeire látogató általános iskolás tanulók a napokban.

Veres Edina

A napokban ismét – immár második alkalommal – szakmai délutánt szerveztek a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskolában. Az oktatási intézmény közösségi oldalán osztotta meg, hogy a program helyszínét ezúttal is a Fáy Orgona úti tanműhelye, valamint az új, Molnár Sándor úti – volt Erkel Iskola – tankonyhája, illetve szimulátor-terme biztosította. A foglalkozásokat a szakmai munkaközösség oktatói tartották.

„A tankonyhában a gyerekek belekóstolhattak a vendéglátás ízeibe, a CNC-teremben szimulálhatták a hegesztés munkafolyamatát, míg a faipari tanműhelyben tolltartót, ékszerdobozt, a fémipariban pedig ördöglakatot, lemeztárgyat és feliratozott dísztárgyakat készíthettek. Itt készült munkáikat pirográf segítségével további díszítésekkel láthatták el. Mindezek mellett – kézműves foglalkozás keretében – makramé és egyéb technikákkal ismerkedhettek meg.” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy az általános iskolás gyerekek az utóbbi foglalkozáson alkotott kulcstartóikat – akárcsak a többi saját készítésű munkájukat – haza vihették emlékül.

A Fáy posztjában azt is leírták, hogy több napon tervezik folytatni a közeljövőben a szakmai délutánok sorát, azonban a rendezvényekre az érdeklődő általános iskolás csoportoknak regisztrálniuk kell. Az oktatási intézmények a részvételi szándékukat Bangó Zsoltnál, a bátonyterenyei középiskola szülőlátogató munkatársánál jelezhetik előre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában