Fejlesztések

2023.11.26. 19:19

Nyugat-Nógrád gazdasága, közlekedése és turizmusa is téma lesz a gyarmati fórumon

Nyugat-Nógrád és az Ipoly-völgyének a gazdasága, a közlekedése és a turizmusa lesz a téma a balassagyarmati fórumon, amelyet a Városháza Dísztermében rendeznek meg november 27-én, hétfőn 16 óra 30 perctől.

Lukács Zsófia

A Civitas Fortissima Kör és az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás fórumát Csach Gábor polgármester nyitja meg. Majd előadásában Ipacs László az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás projektmenedzsere Nyugat-Nógrád gazdasági lehetőségeit, megvalósult projektjeit és a 2024-es Interreg pályázatokat részletezi majd. 

Ezt követően Gere József , a MÁV Forgalmi Csomóponti Főnökség volt vezetője az Ipoly-völgyi vasút kezdeteiről beszél a jelenlévőknek. Őt követi Medvácz Lajos, Balassagyarmat volt polgármestere, aki a Megvalósíthatósági Tanulmány az Ipoly-völgyi vasút működtetésére címmel tartja meg előadását, valamint a Nemzetközi Bankárképző Központ tanulmányait is ismerteti majd. A vasút és a turizmus összefüggéseiről pedig Olexa Miklós, az I. Kerékpámúzeum vezetője prezentál majd. 

Az eseményen Galbács Tamás formatervező, fotóriporter, grafikus kényképit is megtekinthetik az Ipoly-völgyi vasútról a résztvevők. A fórum zárásaként pedig aláírják az Ipoly-völgyi vasút fennmaradásáért készült memorandumot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában