Egyeztetés

2023.11.26. 15:25

Nem merült fel nagyobb és hosszabb ideje fennálló probléma a gyarmati lakossági fórumon

A napokban Frankó Viktória és Huszár Péter képviselők telt házas lakossági fórumot tartottak Balassagyarmaton. Egyeztettek a felmerülő igényekről, többek között parkolók kialakításáról és a kátyúk javításáról is.

Lukács Zsófia

Telt házas lakossági fórumot tartottak Balassagyarmaton

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

A balassagyarmati 2-es és 3-as választókörzetben élőknek Huszár Péter alpolgármester, a 2-es körzet képviselője szervezett lakossági fórumot. – A körzetben élők kérdezhettek, vagy javaslatot tehettek a fórumon, ami jó hangulatban telt. Több kisebb probléma is előkerült, ami elsősorban a csapadékvíz-elvezetést, a lakótelepi parkolást, a garázssorokat, a közlekedési anomáliákat és néhány járda rossz állapotát érintették. Megpróbálunk mindenre a legrövidebb időn belül valamiféle megoldást találni. Nem merült fel az érintett körzetekben nagyobb és hosszabb ideje fennálló probléma, hiszen az elmúlt évtizedekben is odafigyeltünk a lakók igényeire – hangsúlyozta Huszár Péter, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

Hozzátette, hogy a kátyúk javításán folyamatosan dolgoznak a városban. Valamint arra is kitért, hogy ötletként merült fel egy fix ping-pong asztal telepítése a lakótelepre és a játszótér felújítása is szóba került, hogy minél több fiatal használja a parkot.

Az eseményen Csach Gábor polgármester az elmúlt évek városfejlesztését is bemutatta a résztvevőknek.

A fórum végén Frankó Viktóriánál a 65 év felettieknek ingyenes Gondosóra szolgáltatásra is lehetett regisztrálni, amivel többen is éltek. – Mint önkormányzati képviselő és a 3-as választókörzet lakója, fontosnak tartom, hogy tájékozódjam a problémákról és, hogy a Gondosóra igénylésében is a segítségükre legyek az idősebbeknek. Örömmel töltött el, hogy egy kedves hölgy, akinek októberben segítettem a regisztrációban, már megkapta a Gondosóráját és boldogan mesélte, hogy azóta már nagyobb biztonságban érzi magát. A fórumon is sokan regisztráltak a programra – mondta el portálunknak Frankó Viktória.

November 24-én, pénteken délután pedig dr. Szabó Géza és Münzberg Gusztáv önkormányzati képviselő tartott fórumot Csach Gáborral együtt a Mikszáth Kálmán szakközépiskolában, az 5-ös és 6-os választókörzet lakóinak a számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában