Nool.hu podcast

2023.11.18. 06:50

Mi a pálya fiatalok? – fontos döntés előtt állnak a nógrádi általános iskolások (podcast)

Beiskolázási időszakhoz érkeztünk, ahol a középiskolába jelentkező fiataloknak arról kell döntést hozniuk, hol folytatják tovább a tanulmányaikat. A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal ebben nyújtott segítséget a pályaválasztási börze megszervezésével, de az iskolák sportcsarnoki jelenlétén túl még számos fogódzó van a jó választáshoz.

Nool.hu

A Hír FM és a Nool.hu közös podcastjában a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László segítségével betekintést nyerhetünk az oktatási kínálatba, az ott zajló műhelymunkákba és abba is, hogy három, négy vagy öt, ott eltöltött esztendő kinek milyen folytatást ígérhet. Az iskolaválasztásnál ugyanakkor az egyik legfontosabb szempont, hogy olyan intézménybe kerüljön a gyermek, ahová tényleg szívesen jár majd. Az érintett szülők, diákok jó, ha figyelik az intézmények nyílt napjait is, hogy felmérjék azt a légkört, amiben az évek röpülnek majd, nem pedig ólomlábakon múlnak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában