Előadás

2023.11.02. 19:10

Már elkezdődtek a pajtaszínházi próbák Nógrád több településén

Elindult a IX. Pajtaszínházi Program, amely során ezúttal Palotás település lakói válnak amatőr színészekké – közölte a Nemzeti Művelődési Intézet oldalán.

Nagy Orsolya

Palotáson is készülnek a színjátszók

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet honlapja

Mint fogalmaztak, szűkebb hazánkban most Palotás ragadta meg a lehetőséget, hogy a község életében rendszeressé tegye a színjátszást. A településen élők lelkesen mondtak igent a lehetőségre, hogy próbára tegyék magukat, valamint gyarapítsák tudásukat, tapasztalatukat.

Hozzátették: a színjátszó csoport 12 szereplőből áll, amelyek között a kisiskolásoktól egészen a szépkorúakig találhatók résztvevők. A társulat tagjai Remenyik Zsigmond Pokoli disznótor című művét választották, amely egy mulatságos falusi disznótort elevenít fel.

A Nemzeti Művelődési Intézet arra is kitért, hogy a társulat mentora ezúttal is Máté Krisztián, a Zenthe Ferenc Színház színésze, aki hosszú évek óta kitűnő munkát végez az amatőr előadók felkészítésében. Végül az is kiderült, hogy a palotási amatőr színjátszó társulat a program végén, a budapesti Nemzeti Színházban mutatkozik majd be a Pajtaszínházi Szemlén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában