Építőipar

2023.11.20. 20:00

Lombkoronasétányt építettek iskolájuk udvarára a balassagyarmati szondis diákok

A fenyőfák ágai közé épített sétányt iskolájuk udvarára az építőipari ágazatban tanuló 10. évfolyamos diákjaival a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola szakoktatója, Gyurek József. Hétfőn nyílt napot tartott az intézmény, így az iskolalátogatásra érkező nyolcadikosok is szemügyre vehették az állványzatot.

Lukács Zsófia

Az iskolalátogatásra érkező nyolcadikosok is szemügyre vehették az állványzatot

Forrás: Beküldött fotó

Biztonságos lombkoronasétányt húztak fel iskolájuk udvarára a szondis diákok, hogy a nyílt napra érkező általános iskolások is testközelből láthassák azt.

A kreatív szakoktató Gyurek József elmondta: az állványzat megépítése a tanulóinak fontos szakmai feladat volt, s annak használatát pedig érdemes kipróbálni azoknak a nyolcadikosoknak, akik például a kőműves, az ács-állványozó, vagy a festő szakmát választják. Ez ugyanis egyfajta alkalmassági teszt is lehet a számukra. Gyurek József hozzátette: a lombkoronasétányukat természetesen csak munkavédelmi sisakban, felügyelettel és egyszerre csak korlátozott létszámban engedik használni.

Sajnos az időjárás nem kedvezett a diákoknak – bár az építőiparban bizony az esővel is számolni kell – azért így is megtekinthették a fiatalok a kreatív építményt.

 A Szondiba érkező leendő diákok  a nap folyamán betekintést nyerhettek abba, mit is kínálhat majd számukra az intézmény. Feladatokon és rejtvényeken keresztül ismerkedhettek meg a szondis szakmákkal.

Tanka Ágnes, az iskola igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta: a lombkoronasétányként épített állványzat a továbbiakban átépítve az ünnepi készülődésben és a díszítésben tölti be majd hasznos szerepét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában