Hagyomány

2023.11.09. 11:11

Lámpás felvonulás és libaszépségverseny színesíti a mátranováki Márton-napot

Gulyás Edina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik a hagyományápoló programot november 11-én, szombaton 15 órától. Az érdeklődőket a Május 1. Művelődési Ház udvarán libazsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral  várják. Rossz idő esetén az intézményben tartják meg a Márton-napot.  A délutánt a helyi óvodások és általános iskolások műsora színesíti, majd 17 órakor lámpás felvonulásra indulnak a résztvevők, egy nagyobb sétát tesznek a településen zenei kíséret mellett. 

– Üzletben vásárolt és saját készítésű lámpásokkal is részt lehet venni a programon, azonban a kézzel készült alkotások ajándékot érdemelnek – tájékoztatott Maruzsné Répás Lilla, a művelődési ház munkatársa, aki arra is kitért, hogy libaszépségversenyt is hirdetnek. Arra különféle technikával készített libás alkotásokat várnak, a legjobbakat díjazzák is. A délutánt a tervek szerint tábortűzzel zárják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában