Hajrá, Salgótarján!

2023.11.23. 10:01

Kreicsi Bálint: támogatjuk a városi konzultációt Salgótarjánban

A Hajrá, Salgótarján! Egyesület (HSE) csütörtöki közleményében jelezte: támogatja a városi konzultáció ötletét, viszont vannak szakmai kiegészítő javaslataik az azt kezdeményező helyi Fidesz-szervezet számára. Úgy vélik, a fiatalokat és a gazdasági élet szereplőit is meg kell kérdezni a város jelenéről és jövőjéről.

Nool.hu

Kreicsi Bálint elnök – akit az egyesület polgármesternek jelöl a 2024-es választáson – közleményében úgy fogalmazott: számukra minden szakmai és politikai célkitűzés megfogalmazásának a társadalmi párbeszéd lesz az alapja.

„Az egyesület minden törekvése mentén nyitott az együttműködésre minden olyan szervezettel és magánszeméllyel, aki a szavakon túl tettekkel is hajlandó tenni Salgótarjánért. Egyesületünk felfigyelt a Fidesz salgótarjáni szervezetének kezdeményezésére, mely szerint városi konzultációt kezdeményez annak érdekében, hogy összegyűjtse a városlakók véleményét Salgótarján jelenlegi helyzetéről, a jövőről alkotott elképzeléseiről. Ez a kezdeményezés egybecseng a HSE törekvéseivel, ezért a városi konzultáció támogatásáról döntöttünk. Felajánljuk segítségünket abban, hogy a lehető legtöbb salgótarjánit elérjük a kérdésekkel” – írta az elnök.

A konzultációhoz azonban vannak szakmai kiegészítéseik, javaslataik is. Úgy vélik, fontos pont például a gazdasági élet szereplőinek megszólítása. Szerintük ahhoz, hogy a jövőben aktív gazdaságfejlesztésről lehessen beszélni a városban, a helyi nagy foglalkoztatókkal, a kis- és közepes vállalkozókkal élő kapcsolatot kell fenntartani.

„Tudjuk, hogy ez a konzultáció elsősorban az itt élőket célozza, de meg kell szólítani gazdasági világot, és bele kell építeni a konzultáció eredményeibe. A cél annak az elősegítése, hogy munkahelyeket teremtsünk, hogy a helyi vállalkozások megerősödjenek és a salgótarjáni bérek növekedjenek” – emelték ki a HSE közleményében.

Kreicsi Bálint szerint a másik fontos pont, hogy a konzultációnak ki kell térni az itt élő fiatalokra. Ezzel kapcsolatban azt írta: „Számunkra fontos, hogy a salgótarjáni fiatalok jövőképet és lehetőséget lássanak Salgótarjánban. Semmi más nem lehet a politikai és szakmai törekvéseink esetén fontosabb, mint az, hogy a fiatalok itt maradjanak, akik pedig továbbtanulnak, azok visszatérjenek városunkba, itt alapítsanak családot, itt tervezzék a jövőjüket. Ezért ki kell kérni a fiatalok véleményét! Ez Salgótarján jövője!”

A közleményt azzal zárták, hogy az egyesület részletes javaslatait eljuttatja a salgótarjáni konzultáció kezdeményezőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában