Megmérettetés

2023.11.05. 08:38

Kiválóan szerepeltek az országos megmérettetésen a pásztói középiskolások

Országos második helyezést értek el a Mikszáth Kálmán Gimnázium diákjai a Madách 200 irodalmi vetélkedőn a közelmúltban – adta hírül az intézmény a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint írták: a Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködésben a Madách-emlékévhez kapcsolódva hirdette meg Kárpát-medencei középiskolások számára a háromfordulós irodalmi versenyt, amelyre csaknem 100 csapat jelentkezett.

Hozzátették: az országos megmérettetésre a pásztói gimnáziumból két diákcsapat is benevezett az online tesztsor kitöltésével. A második fordulóra a legeredményesebb 60 csapat kapott meghívást, amelyet a szervezők egy háromnapos ifjúsági találkozó és a Gloria Victis 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten rendeztek meg október végén.

Az intézmény arra is kitért, hogy a vetélkedő középdöntője október 22-én volt a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol a diákok írásban mérték össze tudásukat a többi 58 csapattal Madáchot és korát illetően. Az írásbeli forduló legeredményesebb tíz csapata került be aztán az október 23-i szóbeli döntőbe, amelyet szintén a Nemzeti Múzeum dísztermében tartottak meg.

Mint fogalmaztak: a neves szakemberekből álló zsűri előtt a 12. F osztály három tanulója – Kasza Nóra, Kovács Pálma és Szőllős Janka második helyezést értek el. Felkészítőjük Nagy Gabriella tanárnő volt. A Balogh Léna, Kovács Jázmin, Réde Dóra alkotta 11. A osztályos csapat dr. Czirbuszné Bániczki Magdolna tanárnő irányításával készült fel a versenyre, s a középmezőnyben végezve zárták a vetélkedést.

A verseny mellett pedig számos programon is részt vehettek a diákok, így például színházi előadáson is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában