Munkálatok

2023.11.20. 07:00

Kitisztították és árvízmentesítették is a Morgó-patakot Berkenyén

Az elmúlt hetek csapadékosabbra fordult időjárása kiváltképp okot adott arra a berkenyei önkormányzatnak, hogy már ne halogassák tovább a településen átcsordogáló Morgó-patak kitisztítását, ezáltal pedig árvízmentesítést is végeztek.

Hegedűs Henrik

A német nemzetiségi hagyományokra oly büszke nyugat-nógrádi településen, a falu központi részén, a labdarúgó pálya és a vasúti sínek között folyik át a Morgó-patak. Az utóbbi időben a víz rendkívül sok hordalékot sodort magával, ezért nélkülözhetetlenné vált megszabadítani a medrét a felgyülemlett különféle anyagoktól, fanyesedékektől és az egyéb hulladékoktól.

German József, a község polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a hosszas előkészítő munka után sikeresen elvégezték a tisztítást, méghozzá a Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulat dolgozóinak a segítségével. Elsősorban a pataknak az óvoda környékén és a labdarúgó pálya alatt haladó részére összpontosították a kivitelezést. 

A falu önkormányzatának vezetője hozzátette: őszintén reméli, a továbbiakban az időjárás függvényében az árokpartra kirakott zöldhulladékot is hamarosan eltüntethetik az útból, és ígéretet kaptak arra is, hogy a Morgó-patak óvoda menti területén még a tél során kivághatják az elkorhadt, és néhol balesetveszélyessé vált növényzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában