A Szakkör

2023.11.03. 08:13

Két új szakkör is indult Csécsén, natúrkozmetikumot gyártanak és papírból fonnak tárgyakat

Csécsén is elkezdődtek a Szakkör foglalkozásai, a helyiek ezúttal natúr kozmetikumot készítenek és a papírfonás technikáját sajátíthatják el.

Gulyás Edina

Csécsén a papírfonás népszerű szakköri foglalkozás, szívesen látogatják az érdeklődők

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Ahogy az előző években, úgy idén is éltek a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított lehetőséggel Csécsén. Korábban a gyöngyfűzés, a csuhéfonás és a makramé technikáját sajátították el a helyik, most két új szakkör is indult a településen. 

– Két csoportban dolgozunk, vannak, akik már a korábbi foglalkozásokon is részt vettek, de örömmel csatlakoztak új tagok is hozzánk – tájékoztatott Farók Rita, helyi közművelődési szakember. – A natúrkozmetika szakkör inkább a fiatalabbakat érdekli, így munka után tartjuk az összejöveteleket heti egy alkalommal. Készítettünk már masszázsolajat, kendermagos habkrémet és szúnyogcsípés elleni balzsamot is. 

Mint mondta, a papírfonást az idősebbek gyakorolják, nagyon szép használati tárgyakat alkotnak a szakkörösök a papírból sodort pálcikákból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában