Feladvány

2023.11.24. 08:03

Játékot hirdetett Csokonai születésének 250. évfordulója alkalmából a gyarmati könyvtár

Csokonai Vitéz Mihály 1773. november 17-én született Debrecenben, a magyar felvilágosodás kori irodalom egyik legkiemelkedőbb költője. Születésének évfordulója alkalmából kilenc feladvánnyal játékot hirdetett közösségi oldalán a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár.

Lukács Zsófia

– Tudták, hogy éppen 250 éve annak, hogy megszületett Csokonai Vitéz Mihály? Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, manapság már nem tartozik a legolvasottabb magyar költők közé – pedig a maga korában eléggé belevaló férfiú lehetett. Éppen ezért szeretnénk egy kicsit ráirányítani a figyelmet! Arra buzdítanánk a kedves olvasókat, hogy poroljuk le együtt a Csokonairól középiskolában megszerzett tudásunkat, emlékeinket – olvasható a könyvtár közösségi oldalán.

Kiemelték, hogy ennek apropójából játékot hirdetnek. Kilenc feladványt bocsátanak közre, a megfejtéseket pedig  péntekig, azaz november 24-ig várják a [email protected] címre. A feladványok többek között helyszínekre, épületekre, korabeli írásokra és a költő műveire irányulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában