Könyvbemutató

2023.11.20. 17:26

Hazatért: legújabb könyvét mutatta be a híres divatújságíró Balassagyarmaton

Csalár Bence díjnyertes divatújságíró és szakértő Balassagyarmaton mutatta be harmadik, személyes hangvételű, Stílustérkép című könyvét, amely a fenntartható divatra és az önismeretre fókuszál. – Lehet mások elvárásai szerint öltözködni, a nap végén úgyis csak az számít, mi hogyan érezzük magunkat a bőrünkben – fogalmaz az író.

Lukács Zsófia

Egy nagyszabású show keretében ismerhették meg az olvasók a Stílustérkép című könyvet és ezáltal a szerzőt is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Csalár Bence divatújságíróként saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált már az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban. A METU oktatója, a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetője, országszerte tart előadásokat.

Immár harmadik könyve a fenntartható divat egyik legfőbb pontjára, az önismeretre fókuszál, amely elengedhetetlen része minden változásnak, legyen szó egy fenntarthatóbb gardróbról, tudatos öltözködésről vagy önmagunk mélyebb megismeréséről.

Hétvégén a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban egy nagyszabású show keretében ismerhették meg az olvasók a Stílustérkép című könyvet és ezáltal a szerzőt is.

Teltházasra sikeredett az este

Csalár Bence országszerte tart könyvbemutatókat a kiadóval, mégis úgy fogalmazott, hogy a balassagyarmati a legkülönlegesebb számára hiszen családja, barátai, ismerősei előtt kell mindezt megtennie szülővárosában.
A teltházas est moderátora, Szűcs Gergely kommunikációs tréner mutatott rá az esemény elején arra, mire van szükség ahhoz, hogy valaki könyvet írjon. – Bátorság, értékek, tájékozottság, stratégikus gondolkodás és számtalan együttműködés – ezek mentén ismertette Szűcs Gergely azokat az embereket és a családot, akik elengedhetetlen tényezőként voltak jelen a könyv szerzésénél, többek között Széplaki Pétert, a Boook Kiadó igazgatóját, Csalár Csengét, a szerző testvérét és gyermekkori barátját, Kopcsányi Esztert is.

Majd egy beszélgetés keretében tértek rá a könyv részleteire, tartalmára, külsői formai jegyeire. – Ha megérted, hogy ruháid milyen érzéseket keltenek benned, az komfortosabbá teheti a testeddel fenntartott kapcsolatodat is, miközben magabiztossá válhatsz. Ha hajlandó vagy egy kis önvizsgálatot tartani, akkor jobban fogsz kötődni a ruháidhoz. Az ezzel kapcsolatos érzések pedig befolyásolhatják önbecsülésedet, mentális egészséged és jóléted. Ha belevágsz a változásba, ruhatárad fontos darabjai világítótoronyként fogják megvilágítani az utat valódi önmagad felé. Elvégre, ahogy Szabó Magda is mondta: Nem lehet az életet selyemkesztyűben és báli ruhában végigcsinálni.–  hangsúlyozta Csalár Bence.

Emellett idézetek, tippek, hasznos gondolatok, divattörténeti fordulópontok is elhangzottak a párbeszéd során. Majd az est további része pezsgőzéssel és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában