Szakmai délután

2023.11.20. 08:18

Gyermekek ismerkedtek a szakmák világával a bátonyterenyei középiskolában

Harmadik alkalommal fogadott a Fáy András Tecnium, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a tanműhelyeiben tartott szakmai délutánon általános iskolás csoportot látogatóként.

Veres Edina

A diákok belekóstolhattak a faipari tanműhely nyújtotta alkotótevékenységbe is

Forrás: Fáy András Középiskola és Kollégium Facebook-oldala

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy reményeik szerint a foglakozásaikkal segítséget nyújthatnak a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók számára. A bejegyzéshez megosztott képek tanúsága szerint a napokban tartott szakmai délután folyamán – akárcsak a korábbi alkalmak látogatói – a gyerekek kipróbálhatták a hegesztő szimulátort, illetve belekóstolhattak a faipari és a fémipari tanműhely nyújtotta alkotótevékenységbe. 

Emellett a nyolcadikosok a bátonyterenyei középiskolában tanulható vendéglátással kapcsolatos szakmákat is szemügyre vehették, valamint a kézműveskedés során a pirográf technikát is kipróbálhatták. A Fáy posztjában azt is leírták, hogy több napon tervezik folytatni a közeljövőben a szakmai délutánok sorát, azonban a rendezvényekre az érdeklődő általános iskolás csoportoknak regisztrálniuk kell. Az oktatási intézmények a részvételi szándékukat Bangó Zsoltnál, a bátonyterenyei középiskola szülőlátogató munkatársánál jelezhetik előre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában