Tehetségek

2023.11.19. 11:58

Eredményesen muzsikáltak a versenyeken a salgótarjáni zeneiskola diákjai

Több kiemelkedő versenyeredményről számolt be a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola. Diákjaik több megméretésen is sikert arattak.

Nool.hu

Angyal Dániel eredményesen tekerte a muzsikát

Forrás: Facebook/Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola Facebook-oldalán közölte, hogy nemrég Bocskai Kristóf, Csirke Dániel és Vanó Zétény zongorista növendékek bejutottak a Bartók Béla VI. Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe. A felkészítésben Szabó Istvánné, Kovács László és Matuz Csilla tanárok segítették a fiatalokat.

Egy másik bejegyzésben az intézményvezetés arról írt, hogy a II. Észak-magyarországi Regionális Népzenei Versenyen Angyal Dániel tekerőjátékáért arany minősítést kapott a különdíj mellé. Andrássy Ferenc tanítványa sokat készült a megmérettetésre. A zeneiskola továbbá megosztotta a hírt, hogy a 23. Megyei Középiskolai Rajzversenyen Kónya Alexandra és Judák Jázmin második, Salamon Anna harmadik helyezést értek el. Romhányi Olga és Molnár Péter egyengették a tehetségeket.

A Váczi oldalán azt is hozzátették, hogy október közepén huszadik alkalommal rendezték meg Bonyhádon a Halmos Béla Országos Népzenei Találkozót. Az iskolát Vincze Aisa népi énekes képviselte eredményesen, aki Kubinyiné Szabó Katalinnal készült az előadásra. Aisa műsorát a neves zsűri nívódíjjal jutalmazta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában