Áradás

2023.11.07. 18:08

Elöntötte az Ipoly vize az új hídhoz vezető utat Őrhalomnál

Az utóbbi napok erősen csapadékos időjárása miatt egyre több helyen kiöntött az Ipoly a folyó észak-nógrádi szakaszai mentén. Emiatt Őrhalomban is nehézségek keletkeztek, különösképpen az átadásra váró új közúti híd környékén.

Hegedűs Henrik

Kiöntött az Ipoly Őrhalomnál

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Az Ipoly folyó nógrádi szakaszán a két összekötő híd kivitelezési munkálatai lényegében október végére befejeződtek. A Drégelypalánk és Ipolyhídvég, valamint Őrhalom és Ipolyvarbó közötti kapcsolódási pont kialakítása már csak átadásra vár, a beruházás befejezésének határideje december 15., ugyanakkor az érintett lakosság már nagyon várja, hogy hivatalosan is használhassa a frissen megépített területeket. 

A napokban azonban újabb nehezítő körülmények jelentkeztek. Az október végi és november eleji kedvezőtlen időjárás miatt beköszöntő esőzések következtében az Ipoly felső szakaszán áradás keletkezett, ami dél felé terjedve mára elérte Őrhalom körzetét. A falu határától az ipolyvarbói templom tövében lévő híd közötti egy kilométeres aszfaltozott szakasz egy részét belepte a víz, így lényegében szabad lábon, gyalogosan, illetve kerékpárral is lehetetlen az új átkelőhely megközelítése, ami meg nem erősített információk szerint akár halaszthatja is a hivatalos átadás időpontját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában