Tökfaragás

2023.11.01. 21:10

Díszkivilágítással őrzik a hagyományt, töklámpások fényei ragyogták be Ságújfalu utcáit

Töklámpások fényei világították be Ságújfalu utcáit a napokban. Az elkészült alkotásokat zsűri is értékelte.

Veres Edina

Töklámpások világítanak a ságújfalui éjszakában: 27 család vesz részt a kezdeményezésben

Fotó: Facebook

A község Facebook oldalán megosztott tájékoztatás szerint, az önkormányzat kezdeményezésére a településen 27 család elevenítette fel a töklámpás faragás régi hagyományát. A posztolt képek tanúsága szerint megannyi kreatív „tökfej dekoráció” készült, így például akadt, aki egy teljes alakos tökboszorkányt készített, míg mások egy félelmetesen mosolyú tökarcot és egy seprűjén lovagló boszorkányt is faragtak. Volt kompozíció, ahol több töklámpás az ablakot borító háló nyolclábú gazdájának „csapdájába esett”, míg egy másik összeállításban Barba papa és családja mellett repülő csészealjak is megjelentek.

A szervezők remélik, hogy a tökfaragás családi élménye jó szórakozásul szolgált
Fotó: Facebook

„Reményeink szerint a tökfaragás családi élménye jó szórakozásul szolgált a szülőknek és örök élmény marad a gyermekeknek, és majd felnőtt korukban ők is tovább mesélik gyermekeiknek, hogy milyen „rémísztő” lámpásokat faragtak nagymamával és nagypapával” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy az ságújfaluiak esti díszkivilágításban gyönyörködhettek a szebbnél szebb faragásoknak, s az ijesztőbbnél ijesztőbb kompozícióknak köszönhetően. A posztban végül azt is elárulták, hogy a zsűri véleménye alapján mely alkotások bizonyultak a legjobbaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában