Iskolai bántalmazás

2023.11.16. 07:53

Bántalmazás

Lászlók Judit

Sajnos az elmúlt években egyre gyakrabban értesülünk az iskolai bántalmazásokról, amelyek a közösségi média megjelenésével egyre kegyetlenebbé válnak. Be kell látnunk, hogy a gyerekek bizony nagyon gonoszak tudnak lenni egymással. Legutóbb éppen egy sümegi 17 éves fiú ugrott a vonat elé, mert állítólag iskolatársai zaklatták őt a súlya miatt. Természetesen a zaklatók személyére hamar fény derült, így elérte őket egy egész ország haragja, azóta pedig folyamatosan kapják a fenyegetéseket. Az egyik "elkövető" állítása szerint a bántalmazások egyfajta játékos „adok-kapok” volt a társak között, amiben az elhunyt gyermek is részt vett. Szerinte a 17 éves fiú egy szerelmibánat miatt lett öngyilkos. Nyilván az igazságot már csak ők tudhatják, de az biztos, hogy ennek a tragédiának sosem szabadott volna megtörténnie. 

A esettel kapcsolatban számomra félelmetes volt látni az emberek reakcióit is a közösségi médiában, akik között bizony szülők is akadtak. Természetesen jogos a felháborodás, hiszen meghalt egy gyermek, a szüleinek semmi sem nyújthat vigaszt. Talán az embereknek hagyniuk kellene az igazságosztást a hatóságokra, az interneten való gyűlölködés helyett pedig inkább leülhetnének a saját gyermekeikkel beszélgetni az iskolai bántalmazásról. Fontos lenne megértetni mindenkivel, hogy amit ők esetleg poénnak gondolnak, másnak azzal igenis nagy kárt okozhatnak. Együttérzésre kellene nevelni a fiatalokat azért, hogy ne bántsák egymást. Ugyanakkor nem ártana bátorítani őket arra is, hogyha iskolai bántalmazást tapasztalnak vagy esetleg ők válnak áldozattá, merjenek segítséget kérni. Csak remélni tudom, hogy a jövőben egy gyermeknek sem sérül a lelke az iskolatársak miatt... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában