Macska

2023.11.18. 08:19

Állatkínzás

Sajnos manapság egyre több állatkínzós esetről hallani Nógrád-, sőt országszerte. Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Botrányos esetről hallottam a minap. Történt ugyanis, hogy szülővárosomban megöltek egy macskát, de nem is akárhogy, lelőtték szegény állatot. Döbbentem hallottam a hírről és felmerült bennem a kérdés: mégis ki képes ilyenre? Bár én nem vagyok egy óriási állatbarát, de azért szeretem őket és sosem bántanék egyet sem. Emlékszem, nekem is volt egy macskám még tinédzser koromban, amit nem sokkal később valaki megmérgezett. Akkor nagyon fájt a szívem érte, ezért nem is akartam többé háziállatot. Sosem értettem, hogy mi járhat annak az embernek a fejében, aki képes megölni vagy akár megkínozni egy állatot. Ők is ugyanolyan élőlények és megérdemlik az életet, akárcsak az ember. Sajnos manapság egyre több állatkínzós esetről hallani Nógrád-, sőt országszerte. Azt hiszem, változtatni kellene néhányaknak a gondolkodásmódján.

 Vajon ezek a kiskedvencek mit ártottak az embereknek, hogy ezt érdemlik? Számomra nagyon elkeserítő, hogy ilyen világot élünk, ahol lassan kiveszik az emberség. Egy állat sem érdemel bántalmazást és azt hiszem, hogy az efféle elkövetők tettét mindenképp szankcionálni kellene. Sajnos azonban sok esetben elő sem kerül az állatkínzó. A történtek hallatán nagyon remélem, hogy megtalálják azt, aki megölte a pásztói macskát és megkapja majd a méltó büntetést. Úgy vélem, nem lehet lövöldözni egy városban és állatokat gyilkolni, ráadásul mindezt büntetlenül...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában