Jegyzet

2023.11.09. 10:35

Adventi készülődés saját kezűleg

Veres Edina

Még csak november eleje van, én gondolatban már mégis kicsit az adventi időszak környékén járok. Alig várom, hogy a kirakodó vásárok sátrai között járva szemrevételezhessem a különböző portékákat, miközben a levegőt a forralt bor és a mézes kalács illata lengi be. Szintén ekkor köszönt be az adventi koszorúk összeállításának szezonja is, amely műveletre én igazi kézműves kihívásként tekintek.

Megannyi „hozzávaló” szükséges ahhoz, hogy a csupasz koszorúalapon minden a helyére kerüljön: kreativitás, ügyesség és türelem… csakhogy – a teljesség igénye nélkül – néhányat soroljak az alapanyagok közül. Mindennek ellenére évek óta élvezettel vágok bele az alkotásba, ami valahogy a lelkemet is az ünnepre hangolja.

A minap épp egy boltban nézelődtem, ahol megakadt a szemem egy igazán mutatós, előre összeállított adventi koszorún, amelyről lényegében már csak a gyertyák hiányoztak. A termék minden részletével megfogott a színétől a díszítésig, így az üzletben nézelődve, akarva-akaratlanul mindig visszatértem a polchoz, ahol a figyelmemet felkeltő darabok sorakoztak.

Hosszasan tépelődtem, hogy vajon betegyem-e a kosaramba az egyiket, de végül a „nem” mellett döntöttem, elvégre is a fenyőfát sem feldíszítve vásároljuk. Úgy gondoltam, hogy inkább a kinézett árut ékesítő díszekhez hasonlóakat szerzek be az idei adventi koszorúmhoz, és így nem veszítem el azt a varázst, amit a készítés öröme okoz, és ami az ünnepre való készülődés hangulatával színezi meg a karácsony előtti időszakot…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában