Pénzügyi ismeretek

2023.11.24. 16:16

A pénzügy körül forog több osztályfőnöki óra is a bátonyterenyei középiskolában

A pénzügy témája került két osztály osztályfőnöki óráinak a középpontjába a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

Veres Edina

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán elérhető tájékoztatás szerint, az iskola élt az OTP Fáy András Alapítvány által felkínált digitális képzési lehetőséggel. Annak keretében idén a 11. a és a 11. b osztályok tanulói négy rendhagyó osztályfőnöki órán ismerkedhetnek meg a pénz világával, a pénzügyi tudatossággal. A kezdeményezés első állomásaként a napokban interaktív Zoom előadáson vettek részt a diákok, akik a digitális fizetési megoldásokkal kapcsolatban bővíthették tudásukat.

A bejegyzésből az is kiderült továbbá, hogy a képzési csomag prezentációkat, játékos tudásfelmérő teszteket, videós és interaktív modulokkal színesített e-learning tananyagokat tartalmaz. Ezeket a követező hetekben dolgozzák majd fel Hegyiné Fejes Katalin és Matuszkáné Földi Klára osztályfőnökök közreműködésével. Az órákon a tanulók a pénzügyi alapismeretekről, a bankrendszer működéséről, illetve a digitális veszélyekről és a pénzügyi ragadozókról kaphatnak majd hasznos információkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában