Laptoposztás

2023.11.30. 09:20

A Balassagyarmati Tankerületi Központ iskoláiban több mint 350 diák gazdagodhat laptoppal

A Balassagyarmati Tankerületi Központ intézményei is érintettek a a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférést biztosító projektben, aminek köszönhetően a 7. és 10. évfolyamos diákok közül több mint 350-en vehetik át az igényelt notebookokat.

Veres Edina

A Klebelsberg Központ (KK), mint konzorciumvezető vesz részt a „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projektben, amely keretében 140 ezer darab notebook talál gazdára az ország iskoláiban.

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója portálunk érdeklődésére kifejtette: a tanulók digitális kompetenciáinak fejlesztése elengedhetetlenül fontos a 21. század oktatási rendszerében, amit szakmai és infrastrukturális eszközökkel is igyekeznek az iskolák elősegíteni. Hozzátette: a KK kezdeményezése is ezt a célt szolgálja.

– A program segítségével a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekben tanuló diákok részére is újabb digitális eszközöket osztanak ki ebben az évben. A projekt keretében az oktatási célú, személyes használatú notebookok igénylésére idén október 3. és 23. között nyílt meg a regisztrációs felület a 7. és 10. évfolyamos diákok szülei, illetve törvényes képviselői számára – mutatott rá Nagyné Barna Orsolya, aki arra is kitért, hogy ennek értelmében tehát a 7. és 10. évfolyamon tanuló diákok igényelhettek információs és kommunikációs technológiai, azaz IKT-eszközt.

A program során – négy éven át – felmenő rendszerben a további felső tagozatos és középiskolás diákok is hozzájuthatnak újabb digitális eszközökhöz. Ennek a folyamatnak a következő lépéseként már elérhető a regisztráció a KRÉTA rendszerben az 5., 6. és a 9. évfolyamok számára is. Ők várhatóan 2024 tavaszán kapják majd meg az igényelt eszközöket.

Nagyné Barna Orsolya arra is kitér tájékoztatásában, hogy a mostani pályázatban a Balassagyarmati Tankerületi Központ valamennyi olyan intézménye érintett, ahol 7. és 10. évfolyamos diákok tanulnak. Ennek köszönhetően összesen 463 darab laptop 24 székhelyintézménybe kerül. Hozzátette: az informatikai eszközök 352 diák tanulmányait fogják segíteni. A tankerületi központ legnagyobb tanulólétszámmal rendelkező intézménye, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium vehette át a legtöbb laptopot, amiket november 30-án, csütörtökön osztanak majd ki a diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában