Parkolóhiány

2023.10.20. 16:13

Új parkolók helyett ismét látszatmegoldást kaptak a Beszterce lakótelepen élők (videó)

Évek óta nehézkes a parkolás a salgótarjáni Beszterce lakótelepen. Megdöbbentek a helyiek az önkormányzat legújabb "megoldásán": a járdára alakítottak ki újabb parkolókat, a gyalogosok kárára.

Nool.hu

A Hír Tv riportjában számolt be arról, hogy elégedetlenek és átverve érzik magukat a salgótarjáni Beszterce lakótelepen élők, ugyanis új parkolóhelyek kialakítása helyett egészen mást kaptak az elmúlt időszakban. 

A videóból kiderült, hogy a városrészen évek óta nehéz leparkolni a helyieknek, az új területek kialakítása helyett azonban csak látszatmegoldásokat hajt végre az önkormányzat. Most például legalizáltak egy eddig szabálytalan megoldást, azaz aszfaltcsíkkal a járdára terelték az autókat, de a közelmúltban a gyógyszertárnál is a járdákra festettek fel parkolókat. A bitumen csíkkal kialakított parkolók ötletén igencsak felháborodtak a lakók. Az egyik ott élő férfi a Hír Tv-nek elmondta: ha egy autó feláll "az új parkolóra", akkor gyakorlatilag a járdából nem marad semmi, így babakocsival például esélytelenné válik a közlekedés. A helyi férfi hozzátette: ez nem megoldás, hiszen a járókelők kárára létesítették a helyeket. 

Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselő, a Fidesz városi elnöke a televízió kérdésére kiemelte: az elmúlt két ciklusban a baloldali városvezetés pótcselekvéseket hajt végre a problémák valódi megoldása helyett. Mint mondta: a járdaszélen a bitumen csík, a járdára festett pakolók is ezt a kategóriát erősítik, csakúgy mint az egyirányúsítás azért, hogy hosszanti helyett halszálkás parkolás jöjjön létre a településrészen. A képviselő szerint a lakótelepnek egy jól kidolgozott megoldás kellene a parkolóhiányra, de azt eddig az önkormányzat nem tudta elintézni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában