Fejlesztés

2023.10.16. 13:53

Több új játszóteret vehettek birtokba a gyerekek Bátonyterenyén (fotók)

Modern eszközökkel felszerelt, új és korszerűsített játszótereket adtak át hétfő délelőtt Bátonyterenyén, amelyeket a helyi óvodások örömmel vettek birtokba.

Gulyás Edina

A gyermekek örömére tervezik a beruházást

Fotó: Nool.hu illusztráció

Földbe süllyesztett trambulin, modern játékok, színes, puha gumiborítás és babahinta is várja a legkisebbeket Bátonyterenyén, ahol hétfőn adták át ünnepélyesen a városi gyermekeknek a pályázati támogatásból felújított és kialakított játszótereket

– A Megújuló városi terek az új generáció számára elnevezésű projekt részeként valósult meg a beruházás, amelyben két új játszótér épült, három pedig megújult városszerte. Az elnyert mintegy 600 millió forintos támogatásból ezen kívül a kisterenyei kastélykertben új köntöst kap a kocsiszín épülete, amiben játszóház működik majd. Szintén a kisterenyei városrészben adunk át egy nyilvános illemhelyet, illetve piaci árusítóhelyeket is kialakítunk – fogalmazott Nagy-Majd József polgármester.

Mint mondta, egy nagyobb játszótér épült a Csentei úton, egy másik pedig a Fenyves úton. További három helyszínen, köztük a Városháza mögötti területen pedig új eszközöket helyeztek ki. 

Különleges elemekkel szerelték fel a játszótereket

– A térségben a Zöld város, illetve az Élhető települések programnak köszönhetően sorba jönnek létre új játszó- és közösségi terek. Ebből a sorból nem lóg ki Bátonyterenye sem. Itt is öt helyszínen alakítottak ki olyan európai színvonalú, különleges elemekkel felszerelt játszótereket, amelyeket nagy örömmel vesznek birtokba a helyi és az ide látogató gyerekek – fogalmazott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – A megkezdett úton megyünk tovább, itt Bátonyterenyén is. 

Hozzátette, hogy a városban tartalmas fejlesztések, beruházások vannak folyamatban: épül a 23-as tehermentesítő és a városrészeket összekötő út is. Az ipari park kialakítása, a kerékpárút megépítése is zajlik, ahogy a turisztikai attrakciófejlesztés is elindult Szorospatakon. A gazdasági is folyamatosan erősödik. – Szép jövő előtt áll Bátonyterenye, ehhez azonban szükség van a fiatalokra, mert róluk szól a jövő. Az átadott új játszótereken éppen ők töltődhetnek fel biztonságos, megfelelő körülmények között. 

Fiatalok erősítik a térséget 

Skuczi Nándor, a Nógrád vármegyei közgyűlés elnöke kihangsúlyozta: a vármegyei önkormányzat elkötelezett abban, hogy Nógrádot vonzóvá tegye az itt élők, és az ide érkezők számára is. Hiszen csak úgy lehet erős ez a térség, ha a fiatalok itt találnak megélhetést, ha itt boldogulnak. Ezt a törekvést segítik az ilyen fejlesztések is, mint a Bátonyterenyén átadott játszóterek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában