TOP Plusz

2023.10.20. 21:20

Több mint 35 millió forintból tették zökkenőmentessé a nézsai utat

Nézsa önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz programban 35,3 millió forint támogatást nyert el az Árpád út felújítására. A beruházás a közelmúltban elkészült, péntek délután pedig ünnepélyes keretek között át is adták.

Lászlók Judit

A beruházás a közelmúltban készült el

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Az átadó ünnepségen Styevó Gábor, Nézsa polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az elmúlt évtizedekben sikerült több beruházásnak is megvalósulnia Nézsán. 

– Ha visszatekintünk az elmúlt három évre, elmondhatom, hogy Nézsán sikerült 2020-ban a Béke és Madách utakat, 2021-ben a Rákóczi és a Széchenyi utat, valamint a Gesztenye sort, illetve 2022-ben a Park utca külterületi szakaszát felújítani – emlékeztetett a polgármester. Hozzátette: – Idén is egy új utcával gazdagodott a település. A rossz állapotú Árpád út felújítása a nyár közepére elkészült, ezzel elősegítve a biztonságos közlekedést az itt élők és ide látogatók számára. A 35,3 millió forintos támogatásból a közel négyszáz méter hosszú utca új szilárd burkolatot kapott, illetve egyes műtárgyait is sikerült kicserélni és a vízelvezető árok felújítását is elvégeztük.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházás megvalósításához. Emellett arra kérte az eseményen résztvevő Balla Mihály országgyűlési képviselőt, hogy a rossz állapotban lévő Park utca alsó szakaszának felújítását segítse majd elő.

Hét belterületi utat újítottak fel

Ezt követőn Balla Mihály osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Beszédében elmondta, hogy ma Magyarországon a települések a Magyar Falu Program és a TOP Plusz program támogatásával tudnak utat fejleszteni. Utóbbi keretében valósulhatott meg az Árpád út teljes felújítása is. Kiemelte, Nézsán az elmúlt időszakban hét olyan belterületi utat sikerült felújítani, ami az itt élők közlekedését segíti.

– Úgy gondolom, hogyha a legkisebb településünkön is valamit fejlesztünk, az mindig azt a célt szolgálja, hogy a helyi közösség minél jobb körülmények között éljen. Ehhez nagyon fontos, hogy a helyi közlekedésben az utak, az úthálózat és a járdák rendben legyenek. Tudomásom szerint a térségben a településeink belterületi útjainknak a nyolcvanöt százaléka már jó állapotú. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy még mindig van teendőnk – fogalmazott a honatya, aki bízik benne, hogy a pályázati programok továbbra is segítik az elképzelések létrejöttét. 

A rendezvényt Varga Mia, a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola zeneiskolájának tanulójának a furulya előadása színesítette. Az átadó ünnepség végén Urr Zsolt Ipoly helyi plébános megáldotta a felújított utat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában