Beruházás

2023.10.08. 10:28

Több mint 140 millió forintból készült el az új árokrendszer Mátranovákon

Elkészült a Szabadság út menti csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Mátranovákon.

Gulyás Edina

A beruházásra a település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert 144 millió forintos támogatást. Az utóbbi években többször okoztak jelentős károkat a községben az intenzív záporok, ezért volt szükség a fejlesztésre. A csapadékvíz gyűjtését és elvezetését nyílt árkokkal, illetve beton átereszekkel valósították meg. A medreket előre gyártott vasbeton elemekkel burkolták, így az esztétikus képet mutat – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben. 

Bodor Ernőné, a község polgármestere arról tájékoztatott, hogy a faluban korábban egy szakaszon már elkészült az árokrendszer rekonstrukciója. A fenti összegből a Szabadság út bányatelepi szakaszán korszerűsíttettek egy részt. A kivitelezés során az árok lefedésével járdát is kialakítottak az út mentén, így nemcsak a csapadékvíz-elvezetés oldódott meg, hanem a gyalogosok biztonságos közlekedése is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában