Közgyűlés

2023.10.28. 12:00

Több intézmény téli bezárásáról is döntött a salgótarjáni közgyűlés

A magas energiaárak és az infláció miatt idén is megtakarítási intézkedésekre kényszerül Salgótarján önkormányzata. Erről tegnapi közgyűlésén döntött a képviselő-testület.

Gulyás Edina

A művelődési központ főépülete is zárva tart majd

Forrás: Nool.hu

Fotó: H.M.

– A tavaly kirobban orosz-ukrán konfliktus világszintű gazdasági válságot okozott, ami drasztikus energia-áremelkedést vont maga után. Ezt kezelendő közgyűlésünk már az előző évben arra kényszerült, hogy jelentős költségcsökkentő intézkedéseket hozzon – hangsúlyozta a napirend tárgyalásakor Fekete Zsolt polgármester. 

Ezen túl nem tekinthetünk el az inflációtól sem, mely érezteti hatását a gazdasági szférában, a háztartások mindennapi életében és természetesen az önkormányzatok gazdálkodásában is. 

A határozati javaslat egyebek mellett kitér arra, hogy az önkormányzati intézményekben legfeljebb 20 fok lehet a hőmérséklet. Kivételt képeznek ez alól az óvodák és bölcsődék csoportszobái, öltözői és gyermekmosdó helyiségei, ezekben 22-24 Celsius-foknak kell lennie. 

A jelenlegi munkahelyek megőrzése mellett létszámstopot rendelnek el, az üres álláshelyek kizárólag a polgármester engedélyével tölthetők be. Az előző évhez hasonlóan idén is bezárnak, vagy korlátozottan lesznek nyitva egyes intézmények. A Balassi Bálint Könyvtár november 1. és február 29. között részlegesen bezár, a szolgáltatás a földszinti klubhelyiségben és előadóteremben történik ez idő alatt. A Dornyay Béla Múzeum temperáló fűtés mellett fogadhat látogatókat. A József Attila Művelődési Központ főépülete december 20. és február 11. között zárva tart, az épületszárnyak azonban temperáló fűtés mellett nyitva lesznek. 

Bezárnak a közösségi terek 
A Bátki József Közösségi Ház november 1. és február 29. között bezár, ahogy a sportcentrum kiszolgáló épületei, a Besztercei közösségi tér és a Geocsodák Háza is. A sportcsarnokban a sportoláshoz használt helyiségekben a hőmérséklet nem lehet magasabb a sportági szakszövetségek szabályzataiban meghatározottnál. Az Aranykor és a Várkapu Idősek Klubjainak nyitvatartási idejében azok melegedőhelyként működnek november 1. és április 15. között. Az előterjesztést egyhangúlag fogadták el a képviselők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában