Jegyzet

2023.10.28. 09:15

Temetői szarkák

Lászlók Judit

Sajnos egyre többször olvasom az elkeseredett hozzátartozók bejegyzéseit a közösségi média különböző csoportjaiban, miszerint szeretteik sírjáról rendszeresen eltűnnek a kegyeleti tárgyak, díszek vagy éppen a virágok. 

Őszintén szólva nem tudom, ki lehet olyan szívtelen, aki a temetőben lopásra vetemedik. A jelenség pedig Nógrád településeit sem kerüli el. Természetesen én is azok közé tartozom, akit felháborítanak ezek az esetek, hiszen a temető az ember végső nyughelye, ahol békében kell hagyni mindenkit. Ezért is szomorít el, hogy vannak olyan lelketlen emberek, akik képesek egy elhunyttól lopni. Azt pedig egyenesen kegyetlennek tartom, hogy a tolvajok Mindenszentek környékén sem kímélik a hozzátartozókat. 

Egy ismerősöm például tavaly egy nappal előbb vitte ki a virágokat a temetőbe a szerettei sírjára, mert szerette volna, ha azok az ünnep reggelén már díszítik a sírokat. Másnap azzal kellett szembesülnie, hiába fáradozott és költött sok pénzt a virágokra, azok egytől egyig eltűntek. Így az ünnepen gyors megoldást keresve végül a korábbi művirágokat helyezte vissza a vázákba. Csalódottságát tovább fokozta, hogy a temetőben nem volt kamera, így a tettesnek is csak bottal üthette a nyomát. Sajnos, ahogy ez az eset is mutatja, a temetői lopásokra nem nagyon van megoldás, hiszen a virágokat vagy a kegyeleti tárgyakat úgyis megveszik azok, akik szeretnék, a tolvajok pedig, amint módjukban áll, ellopják. Így a hozzátartozónak nem marad más, mint a düh és a csalódottság...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában