Tárlat

2023.10.15. 08:03

Szabadságról címmel nyílt Kertész Imre-tablókiállítás a bátonyterenyei középiskolában

Szabadságról címmel nyílt Kertész Imre-tablókiállítás a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban a közelmúltban.

Veres Edina

A Nobel- és Kossuth-díjas magyar író, műfordító életével kapcsolatos információkkal gazdagodhatnak egy tárlatnak köszönhetően a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola tanulói és dolgozói. 

Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy – hagyományteremtő szándékkal – idén először igényeltek a Kertész Imre Intézet által biztosított kiállítási anyagot, amely ez alkalommal a szabadság témaköréhez kapcsolódik. A bemutatott tablók október 26-ig, csütörtökig tekinthetők meg a Fáy-ban. 

A bejegyzésből kiderült továbbá, hogy a témaválasztás indokolja az időpontot. Mint írták: nem véletlenül szervezték épp októberre a tartalmas anyagot, hiszen az illeszkedik az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához. A tárlat elérhető a középiskola valamennyi tanulója és dolgozója mellett az intézménybe ellátogató általános iskolások, illetve más vendégek számára is. A fáy-s diákok elsősorban osztályfőnöki órákon tekinthetik meg a Szabadságról című kiállítást, majd annak anyagát fel is dolgozzák. A posztból végül az is kiderült, hogy a bátonyterenyei középiskola máskor is élni fog a Kertész Imre Intézet nyújtotta lehetőségekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában