Nool.hu podcast

2023.10.20. 11:31

Skuczi Nándor: Nógrádnak is megvolt a maga ’56-ja (podcast)

Bercel adott otthont csütörtök délután a Nógrád Vármegyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésének. Mások mellett Skuczi Nándor közgyűlési elnök is megosztotta gondolatait a közönséggel az 1956-os eseményekről.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: a rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött a helyi templomban, majd a résztvevők innen a Széchenyi István Általános Iskolába vonultak a közgyűlésre. Itt elsőként Batta Tibor, a település polgármestere méltatta a hősöket, akik példát mutattak hazaszeretetből, a haza iránti elkötelezettségből. 

Ezt követően Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője beszélt a jelen generáció felelősségéről, arról, hogy átadja a múltbéli ismereteket a fiatalok számára. Az eseményen részt vett dr. Juhász Péter, Besztercebánya Megye Önkormányzatának alelnöke, valamint Csúsz Péter elnöki megbízott is, akik szintén szót ejtettek a nemzeti ünnep fontosságáról. 

A megemlékezésen Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is megosztotta ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, melyet vissza is hallgathattok podcastünkben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában