Hagyományőrzés

2023.10.15. 09:30

Sikert sikerre halmoz az Etesi Hagyományőrző Csoport

Sikert sikerre halmoz az Etesi Hagyományőrző Csoport, a tagok a közelmúltban egy országos programsorozaton is bizonyították a tehetségüket.

Gulyás Edina

Két évvel ezelőtt alakult meg az Etesi Hagyományőrző Csoport

Forrás: Beküldött fotó

Két évvel ezelőtt alakult meg az Etesi Hagyományőrző Csoport, akik az azóta eltelt időben bejárták a környező települések rendezvényeit. A csapat tagjai – Csonkáné Oláh Mónika, Csonka Maja, Csonka Leila, Danyi Mirella, Radics Szimonetta, Adorján Arnold, Pusuma Andrea – a roma hagyományok ápolását tűzték ki célul, cigány táncokat mutatnak be, amiket Csonkáné Oláh Mónika tanít be. 

– A hagyományok és táncok felelevenítésén és ápolásán túl a szabadidőnket is szívesen töltjük együtt. Ekkor jókat beszélgetünk és finomakat főzünk, így a gasztronómia sem merül feledésbe – fogalmazott Bogdán Zsoltné Tímea, a helyi csoport alapítója. 

Mint mondta: a közelmúltban Csobánkára kaptak meghívást, az 1 Magyarország Kezdeményezés Büszke Romák címet viselő országos sorozatának egyik állomásán léptek színpadra. Szombaton pedig a Roma Büszkeség Napján léptek fel, a fővárosban mutathatták be előadásukat. A fellépésre nagy izgalommal készültek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában