Nool.hu podcast

2023.10.20. 06:50

Segíti a rák elleni küzdelmet a kitüntetett salgótarjáni szervezet (podcast)

Nógrád Vármegyéért-díjat kapott a legutóbbi megyenapon a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete. Kreicsi Máriával, a salgótarjáni alapszervezet vezetőjével a több pilléren álló munkájukról beszélgettünk.

Nool.hu

Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének vezetőjével

Forrás: Nool

Fotó: Andó Ákos

Az önkéntesekből álló társaság két nagy küldetést tűzött ki maga elé: felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatokra, hogy a legrettegettebb betegséget időben fel lehessen fedezni, s ezáltal a kezelés, a gyógyulás sikeresebb lehessen; másrészt segítséget támogatást nyújtani azoknak, akik életük legnagyobb harcát vívják éppen. Kreicsi Máriával, a salgótarjáni alapszervezet vezetőjével a több pilléren álló munkájukról beszélgettünk a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában, többek között arról, hogy bár önállóan pályázni nem tudnak, de mégis évente 111 eseményen szűrnek, tájékoztatnak, mozognak közösen, s még ennél is többször segítenek a bajbajutottakon, mindezt teljesen a szó legnemesebb értelmében önkéntes alapon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában