Nool.hu podcast

2024.05.11. 06:50

Nem árt tisztában lenni vele: változtak a fogyasztóvédelmi szabályok (podcast)

A közelmúltban módosult a fogyasztóvédelmi törvény, néhány, a korábbi gyakorlat által indokolt változás lépett életbe április végén. Ezekről, illetve a legfontosabb fogyasztóvédelmi alapfogalmakról beszélgettünk Zéti Gáborral, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának fogyasztóvédelmi osztályvezetőjével.

Nool.hu

Szó esett többek között a leggyakoribb vásárlói félreértésekről, a bolti és az internetes értékesítés közötti különbségről, illetve a nyár leggyakoribb kérdéseiről, amely érintheti a szálláshelyet, a strandcikkek vásárlását, vagy éppen a nyári ruházatot és az ezekkel szembeni kifogásokat, vagy panaszokat egyaránt.

Zéti Gábor fogyasztóvédelmi osztályvezető
Zéti Gáborral, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának fogyasztóvédelmi osztályvezetőjével beszélgettünk
Fotó: Andó Ákos / Forrás: Hír FM

Zéti Gábor elmondta: bár nem a nyári időszakban érkezik hozzájuk a legtöbb bejelentés, a fogyasztók és az eladók is akkor cselekednek a leghelyesebben, ha körültekintően járnak el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában