Csodás tárlat

2023.10.06. 18:20

Ságújfaluban látható az a kiállítás, ami már járt a Föld valamennyi kontinensén

Különleges tárlat nyílt Ságújfaluban. A Szent László-templomban látható az a 25 tablóból álló vándorkiállítás, ami mára a Föld valamennyi kontinensén járt.

Gulyás Edina

Különleges tárlat nyílt Ságújfaluban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A világban történt eucharisztikus csodákról szól az a vándorkiállítás, amit októberben minden érdeklődő megtekinthet Ságújfaluban, a katolikus templomban. 

– A 25 tablóból álló tárlat mára a Föld valamennyi kontinensére eljutott, Magyarország több településén is látható volt már – tájékoztatott Kapás Attila, helyi plébános, aki arra is kitért: – A templomban a szentmisék idején megtekinthetik az érdeklődők, de előre egyeztetett időpontban bármikor tanulmányozhatók a tablók. Várjuk a helyi és a környező egyházközségekből érkezőket is, valamint a hitoktatóknak is felhívtam a figyelmét az adódó lehetőségre. 

A kiállítás ötletgazdája egy olasz fiatalember volt, aki 15 esztendős korában leukémiában hunyt el. Azzal a céllal valósította meg elképzelését, hogy az emberek megértsék az eucharisztia fontosságát. Az általa összegyűjtött csodákat bemutató kiállítás a világ számos pontján járt már. A történelemben 170-nél több olyan eucharisztikus csoda történt, amelyet kivizsgáltak, bizonyítottak. Az eucharisztikus csodák olyan isteni megnyilvánulások, amelyek célja, hogy megerősítsék a hitünket abban, hogy az Úr teste és vére valóságosan jelen van az eucharisztiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában