Koncert

2023.10.15. 19:19

Rendhagyó módon ünnepelték a zene világnapját az érsekvadkerti diákok

1975-ben Yehudi Menuhin amerikai hegedűművész és karmester kezdeményezésére az UNESCO október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította.

Lászlók Judit

Egy igazán lélekmelengető koncertet hallgathattak meg az iskola diákjai

Forrás: Beküldött fotó

Ez alkalomból pedig egy igazán lélekmelengető koncertet hallgathattak meg az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Iskola diákjai a napokban. Az oktatási intézményben is tanító Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai egy rövid koncertet adtak az iskola aulájában. 

Hetényi Eszter fagott, Berki Ádám cselló, Bődy Szabolcs harsona és Kósa József zongora előadásában a jazz variációk mellett többek között felcsendült a Wonderful World és az Indiana Jones filmzenéje is. A koncert célja a szórakoztatás mellett az volt, hogy a világnapot kezdeményező hegedűművész üzenetét, miszerint meg kell becsülni a csöndet, illetve az ezerarcú muzsikát azért fontos megismerni, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat, valamint továbbadja azt a gyermekek számára. Ezen kívül az esemény egy olyan újabb színfolt is az iskola palettáján, amelyet a következő években hagyománnyá kívánnak tenni az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában