Őszikék

2023.10.17. 17:28

Őszikék: a salgótarjáni könyvtár teret ad a nyugdíjas tehetségeknek (fotók)

Az ősz ezer színét és a kézműves technikák egész sorát vonultatja fel az Őszikék című kiállítás, ami november 3-ig látható a Balassi Bálint Könyvtárban.

Gulyás Edina

A tárlatot november 3-ig lehet megcsodálni a könyvtár nyitvatartási idejében

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete immár 15. alkalommal hirdette meg hagyományos őszi tárlatát, ami teret biztosít a Salgótarjában és térségében élő nyugdíjas korú alkotóknak a bemutatkozásra. A különféle kézműves munkákat bemutató és számos képzőművészeti technikát felvonultató kiállítás kedden nyílt meg a Balassi Bálint Könyvtárban

– Úgy tűnik az időjárás is megvárta az Őszikék című tárlat megnyitóját, hiszen az elmúlt héten a hőmérséklet még a nyarat idézte, ma pedig hűvösen, igazi őszi idővel köszöntött ránk a reggel – fogalmazott köszöntőjében dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere. 

Mint mondta, jól látható az a rengeteg munka, ami a kiállítás mögött rejlik. Mind az alkotók, mind a szervezők évről évre sokat tesznek azért, hogy ez a színvonalas rendezvény megvalósuljon. A sikerhez a könyvtár munkatársai is hozzájárulnak, hiszen örömmel fogadnak be minden kezdeményezést és programot, amelyek lebonyolításából is kiveszik a részüket. 

– Gratulálok az kiállítóknak, akik bátran megmutatják magukat alkotásaikon keresztül. A salgótarjániakat pedig arra bátorítom, hogy minél többen nézzék meg a felvonultatott munkákat, hiszen azok változatosak, ötletesek és szemet gyönyörködtetőek – hangsúlyozta dr. Dániel Zoltán. 

Örömmel alkotnak a szépkorúak

Fekete Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke a megnyitón elmondta: a szervezet évek óta két alkalommal biztosít arra lehetőséget a nógrádi vármegyeszékhelyen és annak térségében élő szépkorúaknak, hogy bemutathassák az általuk készített kézműves termékeket. Év elején a Tavasz virágai elnevezésű tárlaton az ébredő természet, míg az Őszikéken az ezer színben pompázó környezet által ihletett munkák láthatók. 

– Nagy öröm számunkra, hogy a kiállításra rekordszámú, huszonnégy alkotó hozta el az általa készített munkákat, köztük nyugdíjas klubok is. Azt is meg kell említeni, hogy egyre több településről csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, idén etesi, kazári, sóshartyáni és ceredi kiállító is van – közölte Fekete Lászlóné. – Napjainkban a kézművesség reneszánszát éli, ennek megfelelően korábban sosem látott technikákkal készült darabokat is láthatnak az érdeklődők. 

Hozzátette: Nógrádban egyedülálló módon biztosít ez a kezdeményezés teret az alkotóknak, akik között egyre több a fiatal tehetség is. A festményeket, fényképeket, papírképeket, mézeskalácsokat, vesszőből és papírból font tárgyakat, szőnyegeket is felvonultató tárlatot november 3-ig lehet megcsodálni a könyvtár nyitvatartási idejében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában