Tűzeset

2023.10.07. 11:35

Odaveszett mindenük, gyújtogatásra gyanakszik a háromgyerekes nagylóci kismama

Nagy bajban van az a fiatal, állapotos nő, aki abban a nagylóci házban élt három gyermekével, mely a napokban kigyulladt és teljesen kiégett. Megsegítésükre gyűjtés indult a településen, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a falu közösségének egy része tavaly még azért fogott össze, hogy eltávolítsák a családot Nagylócról. A fiatal nő szerint nem kizárt, hogy valaki szándékosan okozta a tüzet, amiben mindenük odaveszett.

Nool.hu

Az anyuka és gyerekei nem voltak otthon, amikor felcsaptak a lángok

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról beszámoltunk, egy csaknem hatvan négyzetméteres ingatlan égett teljes terjedelmében múlt vasárnap Nagylócon, a Petőfi úton. A házban egy személy tartózkodott, aki időben el tudta hagyni a már lángoló ingatlant.  Az épület lakhatatlanná vált, ezért – mint a katasztrófavédelem fogalmazott – lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt. Balassagyarmati rokonok fogadták be ideiglenesen a ház tulajdonosát, aki várandós lányával és annak három gyermekével élt a leégett házban.

Nem akar vádaskodni, de voltak előzmények

– Hétvégét édesanyámnál töltöttük a gyerekekkel, amikor indultunk volna haza Lócra, reggel kaptam egy telefonhívást, hogy az otthonunk leégett. Édesapám ki tudott menekülni, de mindenünk odalett, a három gyermeknek és nekem is mindenem elégett – mondta el portálunknak a fiatal nő, Alexa. Hozzátette, hogy egyelőre nincs kizárva az sem, hogy gyújtogatás történt.

Az előzményekről szólva felidézte: egy korábbi konfliktusnál a tetőt próbálták megrongálni ismeretlenek. Szerinte lehetséges, hogy most is szándékosság áll a háttérben.

– Vádaskodni nem szeretnénk, megvárjuk a vizsgálatok végét – fogalmazott Alexa.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot is. Szőllős Alexandra helyettes szóvivő úgy nyilatkozott, hogy jelenleg tűzvizsgálati eljárás keretén belül a tűz keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják, amennyiben ezek megállapíthatók.

Tavaly kitették volna őket a faluból

Ha Alexa gyanúja beigazolódik, a történtek háttéreben egy tavalyi ügy állhat. Az eset nagy port kavart akkor, és az országos sajtó is felkapta. A 24.hu 2022 májusában azt írta: „Visszatérő és egyre elhatalmasodó probléma a betörés és a lopás Nagylócon. A jelenséggel kapcsolatban a napokban Szalai Gábor, a falu polgármestere (a településvezető azóta távozott posztjáról – a szerk.) a Nagylóc Nyitott Csoport Facebook-oldalon tett közzé bejegyzést, mely indulatoktól sem mentes hozzászólás-áradatot eredményezett.”

Szalai Gábor bejegyzésében – amit azóta töröltek az említett csoportból – úgy fogalmazott: „Hiába kerülgetjük a forró kását, ki kell mondanunk, hogy tudjuk, hogy ki csinálja, és sajnos a hivatalos, rendőri út nem elég. Beszéltem a hölggyel, az említett személy hajlandó eladni a házát és elköltözni a faluból örökre.” Az ingatlan vételárába akkor még többen is be akartak szállni, sőt, a polgármester maga azt írta: „Elöl járva jó példával én magam 100 ezer forintot ajánlok fel a cél elérése érdekében.”

Sajnálják a gyerekeket, gyűjtenek a családnak

Azóta lassan több mint másfél év telt el, és a család továbbra is Nagylócon élt, egészen a múlt vasárnapi tűzesetig. A jelek arra utalnak, hogy jelentősen csillapodtak az indulatok, és a többség ma már nem vélekedik így az édesanyáról, illetve a gyermekeit is sokan sajnálják a faluban. Most gyűjtést is szerveztek számukra. A Facebookon közzétettek egy felhívást és egy számlaszámot is, amelyen keresztül a család számára lehet utalni. (Baranyi Annamária; 1177418-00356600; közlemény: Összefogás, tűzkár.)

 – Szécsényben találtunk albérletet, minél előbb újra kell kezdenünk, hogy iskolába járhassanak a gyerekek. Bútorok, gépek, mindenünk odalett. Bármilyen segítség jól jön most és nagyon hálás vagyok azoknak is, akik eddig segítettek rajtunk – mondta a fiatal nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában