Elismerés

2023.10.03. 13:55

Meghatározó szerepet tölt be Nógrád életében: nívós díjjal ismerték el a rádióriporter munkásságát

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezetének gáláján a T. Német László Partneri Nívódíjat Tarnóczi László újságíró, Magyar Örökség-díjas rádióriporter kapta. Múltbéli események sora teszi számára még különlegesebbé az elismerést.

Lukács Zsófia

T. Német László Partneri Nívódíjat vehetett át Tarnóczi László újságíró, Magyar Örökség-díjas rádióriporter

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

Tarnóczi László több mint három évtizede meghatározó szerepet tölt be Nógrád vármegye nyomtatott és elektronikus sajtóéletében. Kiemelkedő szakmai színvonalú publikációival, illetve rádióriportjaival járul hozzá a Palócföld értékeinek, eredményeinek a bemutatásához az országos médiumokban. Hitvallásának középpontjában az együttműködő ember és a gondosan vigyázott érték áll  – hangzott el a nógrádi Prima-gálán, amelyt idén Balassagyarmaton tartottak meg, ahol a kiváló újságíróról elnevezett nívódíjjal ismerték el a munkásságát.

– A T. Német László Partneri Nívódíj számomra azért is nagyon kedves, mert T. Németh László kollégám, munkatársam volt az életünk egy bizonyos szakaszában, emellett jó barátomnak is tekintettem. Sajnálom, hogy fiatalon, 52 éves korában veszítette el az életét egy olyan vállalkozói világban, amelyben az értékek felborultak. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a róla elnevezett díjat átvehettem – mondta el portálunknak Tarnóczi László.

Hozzátette: az elismerés tárgyiasult formája, Bobály Attila szobrászművész alkotása is különleges számára. Élete első munkakönyves állását 1986-ban Bobály Attila egyik kiállításának a rendezésével töltötte a szécsényi Művelődési Központban.

– A vállalkozóktól nagyon figyelmes, kedves gesztusnak tartom ezt a kitüntetést és a gálát is, amellyel egy társasági életet szerveztek. Arra biztatnám a vállalkozókat, hogy tegyék láthatóvá magukat, legyenek jelen az emberek életében. Ha ők sokat járnak étterembe, cukrászdába, színházba, vagy akár hangversenyre, akkor azáltal könnyebb lesz ezeknek a tereknek a fenntartása. Legyenek jelen a könyvkiadások támogatásánál, vagy a zenekarok mecénásaként, mert ők örömüket lelhetik ebben, ugyanakkor ezáltal könnyebbé és szebbé teszik az életünket – hangsúlyozta az újságíró, rádióriporter.

Országos médiumoknak tudósított

Tarnóczi László írásai 1989-ben jelentek meg először a Nógrád Megyei Hírlapban. A Nógrádi Krónika című megyei napilap egyik alapítótagja volt. Országos terjesztésű közéleti- és szaklapokban, valamint hírügynökségeknél megjelent cikkeiben bemutatta vármegyénk figyelemre méltó történéseit. Pályafutása során kiemelt figyelmet fordított a határon túli magyarság helyzetének az ismertetésére is.

T. Németh Lászlóval alapítói voltak a VOSZ Nógrád Megyei Szervezete újságjának, több riportkötet és album társszerzője. A Palócföldről szóló írásait 2010-ben rendezte kötetbe. Tarnóczi László 2006 óta a Magyar Rádió munkatársa, egy évtizede a Kossuth Rádió számos műsorának a tudósítója, riportere. Közreműködött több, a Duna Televízióban sugárzott riportfilm elkészítésében. A Hír FM rádió salgótarjáni adásának is a szerkesztő-riportere. A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum kommunikációs referenseként pedig a szakképző intézmények eseményeinek hírüladásával foglalkozik.

A médiában végzett kimagasló munkáját Nógrád Megye Sajtódíjával, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Soó Rezső-díjával és a MOL-Új Európa Alapítvány „Az év rádiósa” kitüntetéssel ismerték el.

A Határok nélkül című rádióműsor alkotói közösségével 2016-ban átvehette a Magyar Örökség-díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában