Világnapok

2023.10.04. 10:53

Különleges programkavalkáddal készülnek az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhelyen

A földtani sokszínűség és az állatok világnapjára is színes programokkal készülnek az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál október 7-én, szombaton.

Gulyás Edina

– A földtani sokszínűség világnapja október 6-a, ennek jegyében immár második alkalommal rendeznek programot az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál – számoltak be a bemutatóhely közösségi oldalán. Hozzátették: mivel ez a nap egybeesik az Aradi vértanúkéval, így október 7-én, a tradicionális geotóp napon emlékeznek meg arról, ahogy az állatok világnapjáról is, ezért változatos és különleges programokkal várják a látogatókat a szlovák-magyar Novohrad-Nógrád Geopark földtani örökségének gazdag tárházában.

Az Ősfenyő Belépő fogadóépületében szombaton 10 óra 45 perckor indul ingyenes tárlatvezetés, ami a térség földtani örökségét népszerűsíti. Az állatok világnapjához kapcsolódva pedig nem mindennapi programok kavalkádja várja a látogatókat. Különleges állatokat – vörösfarkú boát, szakállasagámát, illetve óriáscsigát – is  láthatnak majd az érdeklődők, ahogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Egri madármentő állomásának lakóit is megtekinthetik. A Vidra Verda 13 óra 30 perckor érkezik majd, a kézműves sátorban pedig óriás madáretető, csigaház és terméskép is készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában